2015-ben fizetésemelésre van szükség

Tóbiás József Göncz Árpád emléke előtti főhajtással kezdte napirend előtti felszólalását.

Ezt követően az MSZP elnöke kifejtette, ma a Magyarországot érintő kihívások közül az egyik legsúlyosabb a dolgozói szegénység terjedése. Mint mondta a magyarországi helyzet, a fizetésemelés hiánya egyidejűleg akadálya a gazdasági növekedésnek, valamint ösztönzi a pályaelhagyást és az elvándorlást.

Szerinte a társadalom döntő többsége ezt a problémát tartja a legsúlyosabbnak, és belátható, hogy 2015-ben fizetésemelésre van szükség, ráadásul a kormánynak van lehetősége ezt megadni.

Az MSZP elnöke kifogásolta, hogy a költségvetésből hiányzik az átfogó fizetésemelés szándéka. Mint mondta, az egészségügyben, a szociális ellátórendszerben, a közművelődésben nem éri el a nettó százezer forintot a fizetés.

Tóbás József hangsúlyozta, hogy ezen munkavállalók számára ijesztő méreteket ölt a dolgozói szegénység, miközben a kormány közel 300 milliárdot osztott ki a jegybanknak, állami vezetőknek vagy az állami televíziónak, ráadásul ebben az évben 4 milliárd ment el plakátkampányra és 25 milliárdot akarnak még kormánypropagandára költeni.

Önfényezés helyett ideje lenne a dolgozóknak odaadni a pénzt, amiért megdolgoztak - fogalmazott az MSZP elnöke.

Kapcsolódó párttagok