Belföld, Gazdaság | LOPESZ Mészáros Lőrinc Felcsút
2014. január 17. 13:00

25 milliárdos közbeszerzést nyert a felcsúti polgármester cége

A napi.hu pénteken írt arról: összesen nettó 34 milliárd forintos csatornázási munka megvalósításában vehet részt a felcsúti polgármester és nagyvállalkozó Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros (MM) Kft. a Békés megyei ivóvízminőség-javító programban.

A szocialista politikus szerint ebből nagyjából 25 milliárd forint lehet Mészáros Lőrinc cégéé, annak ellenére, hogy a polgármester "korábban a büdös életben nem foglalkozott csatornázással".

Hozzátette: Mészáros Lőrinc cégének megrendelésállománya robbanásszerűen gyarapszik, így a polgármester - akit a "felcsúti Orbán-emlékpark" egyik gondozójának nevezett - bekerült a száz leggazdagabb magyar közé.

Szanyi Tibor azt ígérte, ha az MSZP kormányra kerül, ezt a közbeszerzést is kivizsgálják, ahogy minden más, általuk gyanúsnak tartott ügyletet, és az utolsó fillérig visszaszerzik "az ellopott pénzeket".

Ezzel összefüggésben úgy fogalmazott: "enciklopédikus igénnyel" próbálják összegyűjteni, mi mindent "zsebeltek el a nép elől a Fidesz-lopesz matuzsálemeinek vagy dinoszauruszainak a haverjai".

A szocialista párt európai parlamenti listavezetője azt mondta, az Orbán-kormány ötven megszorítást hajtott végre 2010 óta. "Amit a néptől elvesznek, odaadják valamelyik havernak, ráadásul nem is túl soknak, viszonylag jól detektálható, kik azok, akik a nép zsírjából lophatnak" - fogalmazott.

Szanyi Tibor azt állította, az állami cégvezetők Németh Lászlóné fejlesztési miniszter felszólítása ellenére nem fizették vissza a nekik kifizetett prémiumokat, és beszélt arról is, hogy a kormányzat egy olyan cégtől vásárol irodaszereket kétezer intézménynek, amelyet kartellezés miatt megbüntetett a Gazdasági Versenyhivatal.

Beszélt arról is, hogy az év utolsó napjaiban a Közgép Zrt. öt közbeszerzést nyert el 27 milliárd forint értékben.

A közelgő választásra utalva felszólította a Fideszt, fejezze be a közpénzek "last minute alapon történő osztogatását", mondván, ez "a süllyedő hajóról menekülő patkányok rablótámadása".