Belföld | adóemelés megszorítások
2012. július 10. 16:42

26 hónap alatt 26 új adót vezetett be a kormány

Török Zsolt - utalva arra, hogy a parlament hétfőn döntött a biztosítási adó és a pénzügyi tranzakciós illeték 2013. január 1-jei bevezetéséről - azt mondta: jövőre mindenki a korábbinál több adót fizet majd, az adóterhelés, amely már most is nagyobb, mint 2010-ben volt, tovább nő.

A szocialisták szóvivője szerint a kormány gazdaságpolitikája emellett versenyhátrányt okoz az országnak a régióban, csak idén kis- és közepes vállalkozások ezreinek felszámolásához vezetett, és miatta fiatalok tömege hagyta el Magyarországot.

Azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor miniszterelnök múlt heti rádióinterjújában elmondta, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter "asztalfiókjában jó néhány terv lapul még", Török Zsolt úgy fogalmazott: a gazdaságpolitikában kiszámíthatóságra, nem évközi adóemelésekre, a magazinokban megszokott újabb és újabb "tuti tippekre, ötletekre" van szükség. Ezért - folytatta - az MSZP újabb Matolcsy-tervek helyett szakértői jelentésekre és háttérszámításokra alapozott kormányzati döntéseket sürget a gazdasági környezet kiszámíthatóságának helyreállítása érdekében, és ennek megfelelően készíti el őszre alternatív költségvetési javaslatát is.