mszp.hu | Belföld | Győr segítünk | Segítünk!
2017. december 21. 22:12

50 családnak lett kicsit könnyebb karácsonya Győrött

Az MSZP győri városi irodáján a szocialisták jótékonysági karácsonyi rendezvénye alatt tartott sajtótájékoztatón Greguss András, a győri kettes körzetben induló szocialista jelölt elmondta, van egy komoly programjuk, egy komoly miniszterelnök-jelöltjük, és egy szakszerű kormányzásra kérik a választók felhatalmazását. A város problémái közül a közlekedés alapvető hiányosságait, az állandó dugókat, a rettenetesen elavult buszparkot emelte ki.

Pollreisz Balázs, az ötven rászoruló család számára szervezett esemény házigazdája, aki a győri egyes körzet jelöltje volt eredetileg, és aki az MSZP-DK megállapodás értelmében, az összefogás érdekében végül átadta helyét egy DK-snak, azt mondta, a változás érdekében a pártja az ország számos helyén hozott áldozatot.

Kunhalmi Ágnes, a szocialista párt programbemutatással megbízott politikusa szintén hangsúlyozta, hogy sok MSZP-s jelölt lépett hátra a megegyezés érdekében. Megerősítette azt is, hogy pártja szerint a közös kormányfő-jelölt mellett közös ellenzéki lista is kell a kormányváltáshoz. A városba szervezett győri programot, a karácsonyi vásári forgatagban tett sétát nagyon jónak értékelte. Elmondása szerint sok ember állította meg, jobb és baloldaliak egyaránt, de pártállástól függetlenül ugyanazokat a problémákat sorolták neki. Az oktatás már a középosztálybeliek számára is túl sokba kerül, és bár az Audi itt helyben beszállt a szakmunkásképzésbe, az állami iskolarendszer egyre rosszabb állapotban van. A béreknek Győrben is emelkedniük kellene, főleg a közalkalmazotti fizetések gyalázatosak, erre vezethető vissza a városban is tapasztalható orvoshiány például.

Sokkal többet ki lehetne hozni Győrből, ebből a régióból és végső soron az egész országból - jelentette ki.

Mint mondta, a kormány nem gondol azokra, akik boldogabban és egy kicsit gazdagabban akarnak élni. Karácsony Gergővel ezért vállalták el, illetve azért, mert a Fidesz mára versenyre kelt a Jobbikkal a gyűlöletkeltésben is, "mi, magyarok azonban nem ilyen gyűlölködő nemzet vagyunk", ezt kell megmutassuk most, mikor még van esély a változásra - jelentette ki.

A rendezvény végén Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője, Gőgös Zoltán, elnökhelyettes és Kunhalmi Ágnes 50 játékot, édességet és tartós élelmiszert tartalmazó ajándékcsomaggal lepték meg a gyerekeket és szüleiket.


Kapcsolódó galéria: 50 családnak lett kicsit könnyebb karácsonya Győrött

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »