A bukás előtt újra kaszálni akar a Fidesz

Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője fogalmazott így pénteken, újságíróknak nyilatkozva a miniszterelnök által kilátásba helyett reklámadóról szólva. A politikus szerint egy ilyen új teher bevezetése "hazavágná" az iparágat és több médium is biztosan csődbe menne.
    
A szóvivő a kabinet elhibázott gazdaságpolitikáját tette felelőssé, amiért az Orbán-kormány eddigi harminc hónapos működése alatt harminc új adót vezetett be. Ez összességében 1000 milliárd forintos megszorítást jelentett a lakosságnak, hiszen az "európai rekordnak számító" 27 százalékos áfát, valamint a sárgacsekk-, a telefon-, vagy a biztosítási adót, illetve a még csak ötletként felmerült reklámadót is közvetve az embereknek kell megfizetniük.
    
Török Zsolt szerint, ha az új adókhoz hozzáadjuk a magánnyugdíj-pénztári megtakarítások "eltapsolását", akkor jól látszik, hogy míg a kabinet az emberektől elvesz, addig "saját haverjainak osztogatja a pénzt".
    
Az ellenzéki politikus felháborítónak nevezte, és az indokolatlan költekezések leállítására szólította fel a kormányt, azzal összefüggésben, hogy - mint közölte - a Miniszterelnökség 700 millió forint elköltésére készül titkos célokra, "Kövér László kedves barátja", Szász Jenő pedig 1,3 milliárd forint közpénzt kap "fantomintézetére".
    
Kérdésre válaszolva szólt arról, hogy a Magyarországgal szemben kilenc éve indított túlzottdeficit-eljárás megszüntetése önmagában örömteli lenne, ha ezt az Orbán-kormány nem az adók emelésével, az ország eladósításával, összességében az "emberek nyomorgatásával" érte volna el.