Belföld | stadionok családok
2014. augusztus 21. 13:57

A családokat vegye szárnyai alá a kormány!

Az MSZP szerint a kormánynak nem kellett volna milliárdokat költeni a stadionokra, helyette a szegénység és a gyermekéhezés felszámolása ellen kellett volna tennie.

Erről Komjáthi Imre, az MSZP elnökségi tagja beszélt csütörtökön újságíróknak, az FTC nemrégiben átadott új stadionja előtt.

A politikus úgy fogalmazott, a "zöld sasok már magasan szárnyalnak, de a magyar társadalom egyre mélyebb gödörbe kerül". Azt kérdezte a kabinettől, miként lehet az, hogy a mindennapos kormányzati "sikerpropaganda" mellett egyre többen kerülnek mélyszegénységbe. Komjáthi Imre példaként említette az Eurostat legfrissebb adatait, amely alapján Magyarországon 3,3 millión élnek szegénységben.

Szerinte a helyzet javításához "nem stadionokra kellett volna költeni a pénzt", mert az "átlagos magyar családnak friss zöldségre sem telik", nemhogy a Fradi "luxusarénájába" történő bejutásra.

Komjáthi Imre elmondta, az "FTC-sas nem fogja szárnyai alá venni az igazságtalan kormányzati politikával kivéreztetett családokat", ezért azt követelik a kabinettől, hogy kezelje a szegénységet, adjon "munkát, kenyeret és tisztességes béreket" a magyar népnek.