Belföld | kormánypropaganda rezsi devizahitelesek
2013. október 08. 17:44

A devizahitelesek gondjain a kormányváltás segíthet

Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a Fidesz cserbenhagyta, átverte és megkárosította a devizahiteleseket.

A devizahitelezést az első Orbán-kormány alatt engedélyezték, a törlesztőrészletek pedig akkor ugrottak meg, amikor Kósa Lajos és Szijjártó Péter 2010 nyarán "bedöntötte a forintot" - jelentette ki, hozzátéve: a kormány dilettáns gazdaságpolitikája miatt a forint azóta sem erősödött érdemben.

Az MSZP szóvivője úgy fogalmazott, hogy a kormány nem tudja vagy nem akarja megoldani a devizahitel-problémát, előbbi esetben alkalmatlan, utóbbi esetben "összejátszik a bankokkal". Török Zsolt szerint jelenleg ugyanis a kormány és a bankok egymásra mutogatnak, de egyik sem tud megoldást nyújtani a bajban lévő adósoknak.

A politikus hangsúlyozta: önmagában a kormányváltás is a törlesztőrészletek jelentős csökkenésével járna, a baloldal pedig kormányra jutva olyan gazdaságpolitikát folytatna, amely a bizalom visszaszerzésével erősíti és stabilizálja a forint árfolyamát.

Török Zsolt a Fidesz szóvivőjének, Hoppál Péternek a szavaira reagálva megismételte: az MSZP nagyobb, igazságosabb és fenntartható rezsicsökkentést szeretne, a háztartások megélhetési költségeit pedig az élelmiszerek áfájának csökkentésével is mérsékelnék.

Ez egyúttal több tízezer munkahely megőrzését tenné lehetővé az élelmiszeriparban - jelentette ki.