mszp.hu | Andy Vajna fánk oligarcha
2016. október 14. 13:51

A Fidesz-közeli oligarchák harácsolása ellen akciózott az MSZP

300 ingyenes, mutyimentes fánkot osztott szét Szaniszló Sándor fővárosi szocialista képviselő pénteken Budapesten, az Arany János utcában. Az akcióval a fideszközeli oligarchák harácsolása ellen tiltakoztunk.

A fővárosi képviselő Vajna Tímea ma megnyitott fánkozója előtt tartott sajtótájékoztatóján Andy Vajnát Magyarország első számú gazdasági bevándorlójának nevezete, aki az Orbán Viktorhoz fűződő barátságának köszönhetően sok más vállalkozás kárára letarolhatta a szerencsejáték-piacot.

Szaniszló Sándor szerint Andy Vajna kivételes helyzetét mutatja az is, hogy megszerezhette az ország második legnagyobb kereskedelmi tévéjét, amelyet a Fidesz szócsövévé alakított, és mindezt állami tulajdonú bank nyújtotta hitelből és az állam által fizetett hirdetésekből fedezte.

Miközben egyes kórházakban a vajas zsömle biztosítása is napi gondokat okoz, Magyarország oligarchái utcáról utcára felvásárolják a Belvárost és százmilliókat költenek puccos kávézók, ékszerüzletek, éttermek és szállodák kialakítására - mondta.

Eközben városkép védelemre hivatkozva mindent megtesznek a szegényebb sorban élők eltávolítására, jó példa erre a József Nádor téri női hajléktalan szálló kilakoltatási kísérlete. A hírek szerint itt is egy újabb kormányközeli nagyvállalkozó szálloda beruházásához kell a hely – fogalmazott a fővárosi képviselő, aki az Arany János utcai tiltakozást követően a József Nádor téri szálló lakóinak is vitt a mutyimentes fánkból.