A Fidesz a leghatékonyabb fogamzásgátló Magyarországon

Az MSZP szerint a Fidesz-kormány ma Magyarországon a "leghatékonyabb fogamzásgátló" - mondta Bangóné Borbély Ildikó, a párt országgyűlési képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus szerint az elmúlt négy évben a kabinet mindent megtett, hogy a magyar fiataloknak ne legyen kedve gyermeket vállalni.

A vasárnapi gyermeknap kapcsán utalt arra, hogy a Központi Statisztikai Hivatal nap folyamán közölt adatai szerint mindössze 0,9 százalékkal született több gyermek az év első három hónapjában az előző év azonos időszakához képest.

Közölte, ezeket az adatokat is "kozmetikázza" már a Fidesz-kormány, mivel senki nem tudja megmondani, hogy hány külföldön született gyermek tartozik bele ezekbe az adatokba.

Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, a gyermekvállaláshoz biztonság és kiszámíthatóság kell, de ezek ma hiányoznak. A magyar nemzet gyarapodását a Fidesz és az általa teremtett létbizonytalanság akadályozza meg - értékelte.

Mint mondta, nemrég látott napvilágot az a felmérés is, hogy a 32. életévüket betöltött magyar nők 40 százaléka gyermektelen, pedig 97 százalékuk szeretne szülni, de nem adottak a gyermekvállalás feltételei.

Az MSZP-s képviselő azt a kérdést tette fel a miniszterelnöknek, hogy ha Magyarország jobban teljesít, miért vállalnak ilyen kevesen gyereket. Hozzátette: a kabinet a családok kormányának nevezi magát, miközben utoljára az MSZP-kormány emelt családi pótlékot.

Bangóné Borbély Ildikó felmutatta egy fogamzásgátló tabletta dobozát, amelyre a Fidesz és a KDNP logója volt ragasztva, mondván a kormány a leghatékonyabb fogamzásgátló ma Magyarországon.