Belföld | pénzhamisítás
2015. február 13. 15:56

A Fidesz a szélhámosok pártján

Ugyan Veres Áron 9 milliónyi forintnyi hamis euróval bukott le, a Fidesz szerint mégsem ezért szélhámos. Ezt Harangozó Tamás az MSZP frakcióvezető-helyettese mondta el keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Szélhámos azért, mert fideszes vezetőnek adta ki magát, pedig állítólag már két éve kizárták a pártból – tette hozzá.

Harangozó elmondta, nem csak Veres adta ki magát Fidesz vezetőnek, „erről tanúskodott a Fidesz a honlapja, az, hogy a Fidelitas külföldi delegációjának tagja volt még tavaly is, illetve az is, hogy más fideszes vezetőkkel közösen szerepelt, ebben a minőségében”.

Harangozó szerint már azt sem lehet elhinni a Fidesznek ki a valódi vezető és ki a szélhámos. Ezzel kapcsolatban újabb kérdéseket fogalmazott meg a témában.

- Orbán Viktor tagja még a Fidesznek, vagy ő is csak egy szélhámos?

- Ha Veres Áron tényleg szélhámos, tesz-e a Fidesz büntető feljelentést ellne?

Következő kérdését közvetlenül Orbán Viktornak fogalmazta meg: Vannak még szélhámosok a párt soraiban? Jutott a pártkasszába a hamis pénzből?

Csintalan Sándor múlt heti tévé interjújára utalva, Harangozó arra is kíváncsi volt, hogyan, mióta és mennyi pénzt ”talicskázott” Simicska Lajos a jelenlegi kormánypárthoz.

Kérdésre válaszolva közölte, felesleges nemzeti konzultációt tartani a menekültügyről, mert annak eredménye biztos, hogy az lesz: a magyar polgárok azt kérik, a kormány tegye a dolgát, és arra szólítják fel a kormányt, hogy "ne szórakoztassa" a magyar állampolgárokat kérdőívekkel, ne dobjon ki a konzultációra több száz millió forintot, hiszen annak eredménye előre borítékolható. Megjegyezte, inkább a Magyarországról kivándorlók problémájával kellene foglalkoznia a kormánynak.

Mint mondta, döbbenten állnak az előtt, hogy Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető "a Keleti pályaudvaron rohangászik", Orbán Viktor miniszterelnök pedig nemzeti konzultációról beszél ahelyett, hogy cselekedne menekültügyben.

A szocialista politikus hangsúlyozta: minden olyan megoldást támogatnak, amely nem sérti az emberi méltóságot és az emberi jogokat, biztosítja a magyar állampolgárok és az ide érkező menekültek jogait.

Elmondta, hogy az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának - amelynek alelnöke - január eleji zárt ülésén szó volt a menekültügyről. A magyar rendvédelmi szervek vezetői az ő kérdésre azt mondták, hogy minden erőforrás a rendelkezésükre áll a helyzet kezelésére. Most derül ki egy hónappal később, hogy nincs minden rendben - jegyezte meg.

Harangozó Tamás szégyenteljesnek nevezte, hogy az emberek hergelésére, az idegengyűlölet táplálására használja a kormány ezt a kérdést. Hozzák a jogszabálytervezetet, a plusz pénzt, a plusz erőforrásokat, ennyi a kormány dolga, nem több, ezt szemmel láthatóan nem csinálja - fűzte hozzá.