A Fidesz és az öt csapás

Erről Bangóné Borbély Ildikó, a szocialista párt elnökségi tagja és Kormos Kata szóvivő beszélt csütörtökön sajtótájékoztatón.

Bangóné Borbély Ildikó azt mondta: a 2010-es választás előtt Orbán Viktor személyesen hallgatta meg a fideszes képviselőjelölteket. Balogh Józsefet pedig annak ellenére találta alkalmasnak, hogy "akkor is köztudott volt már, hogy az első felesége azért vált el tőle, mert hosszú időn át súlyosan bántalmazta" - jelentette ki.

Az MSZP elnökségi tagja szerint elfogadhatatlan, hogy bár a politikus április végén bántalmazta élettársát, a Fidesz "hat hónapon át hallgatott erről", a frakcióból ugyan "kiléptették", de a kormánypártnak szerdáig a tagja maradhatott.

A szocialista politikus közölte: mivel Balogh József Orbán Viktor támogatásával lett képviselőjelölt, Orbán Viktornak kellene felszólítani arra, hogy távozzon a közéletből.

Kormos Kata - aki politikustársához hasonlóan egy vak komondort ábrázoló pólóban állt az újságírók elé - azt mondta, az ügyészségtől a nyomozás mielőbbi lezárását és haladéktalan vádemelést várnak, miután Balogh József részletes beismerő vallomást tett, és a szükséges bizonyítékok is rendelkezésre állnak.

A szóvivő az MSZP nevében lemondásra szólította fel a független képviselőt, és közölte, még csütörtökön eljuttatnak neki egy lemondó nyilatkozatot, csak alá kell írnia.