A Fidesz három éve csak kárt okoz

A szocialista politikus pénteki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: "Orbán Viktor és a Fidesz, amikor csak teheti, ráront a magyarokra (...), hiszen nem szeretik a magyarokat, a magyar nép az ellenségük, ezt onnan is lehet tudni, hogy amilyen módon csak tudják, sarcolják az embereket".

Hozzátette: az Orbán-kormány elvette hárommillió ember magán-nyugdíjpénztári megtakarítását, harminc új adót vezetett be, kihúzta a gazdák alól a földet, a dohánypiac újraosztásával pedig 40 ezer ember megélhetését sodorta veszélybe.

Török Zsolt közölte: az elmúlt három évben 30-40 százalékkal drágultak az élelmiszerek, a kormány mégsem támogatja az MSZP javaslatát az alapvető élelmiszerek forgalmi adójának 22 százalékpontos csökkentéséről.

Az áfacsökkentés nemcsak a megélhetést tenné könnyebbé, hanem munkahelyek ezreinek megvédését tenné lehetővé a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban - tette hozzá.

A szocialista párt szóvivője szerint a rossz kormányzás bizonyítéka az is, hogy a beruházások volumene 8,7 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Az energiaszektorban 30, az építőiparban 19 százalékos volt a visszaesés, a második világháború óta nem épült olyan kevés lakás, mint az elmúlt egy évben - jelentette ki Török Zsolt.

Zsigó tisztázza, van-e köze az egy lakásba bejegyzett 25 céghez!

Török Zsolt felszólította Zsigó Róbert bajai polgármestert, tisztázza, van-e köze a "trafikmutyihoz".

A szocialista politikus arra hivatkozott, hogy Baján egyetlen lakásba 25 céget jegyeztek be, amelyek 91 trafikot irányítanak majd. Török Zsolt hozzátette: bizonyítékok támasztják alá, hogy az országban több helyen politikai döntéseket hoztak a dohányboltpályázatok elbírálásakor.

Ezért arra szólította fel Zsigó Róbertet, válaszoljon, van-e köze az említett cégekhez, illetve hogy milyen haszna van akár neki, akár a Fidesznek ebből.

Török Zsolt arról is beszélt, hogy Meggyes Tamás, Esztergom korábbi fideszes polgármestere egy májusi testületi ülésen azt mondta, már 2008-ban mindenki tudta, hogy az önkormányzatok adósságát konszolidálni fogják.

"Ezzel normális ember tervezett, és annyi hitelt vett fel, amennyiről tudta, hogy csak a felét kell visszafizetni" - idézte Meggyes Tamást.

Az MSZP-s politikus szerint ebből és abból, hogy a leginkább eladósodott városok - Hódmezővásárhely, Debrecen és Kaposvár - fideszes vezetésűek, az következhet: a fideszes polgármesterek szándékosan adósították el településüket.

Erre hivatkozva felszólította Lázár János korábbi hódmezővásárhelyi polgármestert és a Debrcecent vezető Kósa Lajost, cáfolják Meggyes Tamás szavait, vagy ismerjék el, hogy egy háttérmegállapodás alapján úgy döntöttek, szándékosan kárt okoznak városuknak.