MTI/MSZP | Belföld | földosztás | Agrárgazdaság
2015. szeptember 24. 11:42

A Fidesz kiárusítja a nemzeti földvagyont - Elmaradt a Mezőgazdasági bizottság ellenőrző albizottságának ülése

A testület határozatképtelensége miatt elmaradt az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottság ellenőrző albizottságának csütörtöki ülése.

A határozatképtelenséget Legény Zsolt az albizottság elnöke állapította meg a testület ülésének megkezdése előtt, mivel a kormánypárti honatyák nem jelentek meg, így az ülés meg sem kezdődhetett.

Az ellenőrző albizottság tájékoztatót kívánt volna meghallgatni az állami tulajdonban lévő földek magántulajdonba adásáról, valamint a földművesek földtulajdonhoz juttatásához szükséges tervezett intézkedésekről.

Az albizottsági ülésen a meghívott előadók: Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, valamint Lázár János,  Miniszterelnökséget vezető miniszter és Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára sem jelent meg.

Az albizottság elnöke közölte: a kormány képviselői csütörtökön reggel levélben mondták le részvételüket.

Az ülés határozatképtelenségének megállapítását követően Gőgös Zoltán javasolta: az albizottság elnöke a történtek miatt írjon levelet a miniszterelnöknek, amelyben kérje, hogy vonják felelősségre azt a két minisztériumot, amelynek képviselői nem jelentek meg az albizottság ülésén, mivel a tárcák nem teljesítették alkotmányos kötelezettségüket.

Harangozó Gábor úgy vélte, nem lehet csodálkozni azon, ami történt, hiszen a kormány szándékáról az ügyben a sajtóból értesült a magyar közvélemény.

Kapcsolódó párttagok