A Fidesz kormányzása a be nem tartott ígéreteivel együtt pukkad ki

Mindenki tudja, hogy a jövő záloga maga a gyermek, és bár jó lenne felhőtlenül örülni gyereknapon, nem megy, hiszen tudjuk, hogy az év többi napján mi mindent vesz el a Fidesz-kormány a gyermekeinktől – jelentette ki Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselőnk vasárnapi Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Ki kell mondani az igazságot: a Fidesz családellenes, a Fidesz gyermekellenes – fogalmazott hangsúlyozva, hogy szociális területekre az állam a 2017-es költségvetés szerint kevesebbet, saját magára viszont többet fog költeni.

Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, hogy a Fidesz családbarát kormányzása üres szavakból és üres lufikból áll.

Ezek után a képviselő a Fidesz be nem tartott vállalásait sorolva durrantott ki narancsszínű lufikat, így szimbolizálva a kormányzati ígéretek természetét, amelyeket kidurrant lufikhoz hasonlított.

Felsorolásában kitért arra, hogy a Fidesz nem emelte a családi pótlék és a gyes összegét, szétverte a gyermekvédelmi jelzőrendszert, eltörölte az ingyenes bölcsődei ellátást, bevezette a bölcsődei gondozási díjat, a kozmetikázott statisztikai adatok ellenére sem tudta felszámolni a gyermekéhezést, nem tudta hazahozni a fiatalokat, és gyermekek szenvednek a menzaprogram miatt, amihez nincsenek biztosítva a szükséges feltételek.

Ezen felül a Fidesz által az oktatásban teremtett viszonyokat jól jelzik a silány tankönyvek, a megfélemlített tanárok, és a kormány által sokat hangoztatott családi adókedvezmény is lufi – tette hozzá.

Előbb utóbb a Fidesz kormányzása is ugyanúgy fog járni, mint az ígéretei: kipukkad, akár egy narancsszínű lufi – fogalmazott Bangóné Borbély Ildikó.