mszp.hu | Belföld | fekete kedd NVI olimpia
2017. február 23. 12:57

A Fidesz leváltható 2018-ban

Az MSZP szerint a Fidesz megfutamítható, elzavarható és 2018-ban leváltható. Ezt Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyet a Nemzeti Választási Iroda (NVI) előtt tartott. Felidézte: éppen egy évvel ezelőtt, 2016. február 23-án az NVI-nél akadályozták meg "kopasz verőlegények" abban, hogy elsőként nyújtsa be az NVI-nek a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kérdést.
Szerinte megvan a Fidesz legyőzésének receptje, hiszen az ellenzék egy éven belül háromszor, a vasárnapi boltzár, a földárverések és az olimpia ügyében is megfutamította a Fideszt.
    
"Ez a nap a riadó napja, minden demokratának azt üzenjük, hogy a Fidesz megfutamítható, a Fidesz elzavarható, 2018-ban a Fidesz leváltható" - fogalmazott.
    
A tavaly február 23-án, az NVI-nél történtekre utalva azt mondta: egy normális országban "a kopasz verőlegények és felbujtóik" már rács mögött lennének, azonban, az, hogy ezt eddig megúszták, azt jelzi, hogy a Fidesz "beemelte a politikába az alvilágot".
    
Szerinte Orbán Viktor és a Fidesz azt üzeni, hogy állampolgári jogaikat gyakorló emberek megtámadása elfogadható, hiszen maga a "fideszes ügyészség" döntött úgy, hogy az NVI-nél történtek nem számítanak bűncselekménynek. Hozzátette: a nyomozás megszüntetése miatt pótmagánvádas indítványt tett, amiről Fővárosi Törvényszék a napokban dönt.