A Fidesz megakadályozza a valódi népszavazást

A Fidesz az utóbbi napokban kétszer akadályozta meg, hogy az emberek szabadon dönthessenek a vasárnapi nyitva tartásról. Tették ezt aljas, pártpolitikai célból és hatalmi eszközökkel – mondta keddi sajtótájékoztatóján Tóbiás József. Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint az elmúlt hónapok közvélemény-kutatásaiból világosan kiderül, hogy a megkérdezettek több mint két-harmada nem ért egyet a vasárnapi boltbezárással.

Először egy hete verőlegényeket vezényelt a Fidesz és a kormány a választási irodába, majd tegnap a szakmai helyett pártpolitikai döntés született a választási bizottságban. Ezeket az állításainkat bizonyítottnak tekintjük mindaddig, amíg megbízható vizsgálat ezeknek az ellenkezőjét nem bizonyítja. Bár sokszor és sokan kértük, az illetékesek már egy hete semmit nem tettek az ügy kivizsgálása érdekében.

Világosan látszik, hogy a kormány fél a népszavazástól. Nem szeretnék, ha a magyar állampolgárok dönthetnének arról, hogy vasárnap is lehet-e vásárolni. Az MSZP által benyújtott népszavazási kezdeményezés szakmailag kifogástalan és jogilag rendben van, ennek ellenére a választási bizottság úgy döntött, hogy nem engedi tovább a nép által követelt kezdeményezést. Ragaszkodunk a valódi népszavazáshoz, azokat pedig, akik a választási bizottságban megakadályozták a nép kezdeményezését, az emberek elárulóinak tekintjük – mondta sajtótájékoztatóján Tóbiás József.

Kapcsolódó párttagok