A Fidesz megbecsteleníti a magyart sportolókat és a magyar sportsikereket

A vizesvébé két hete alatt ismét nagyon hálás dolog volt magyarnak, magyar szurkolónak lenni. A rendezvénynek már vége, de úgy tűnik, hogy a Fidesz továbbra is ugyanúgy talicskázza saját haverjainak a közpénzt a vébé ürügyén, mint ahogy tette ezt a vébé előtt.

A Magyar Nemzet írta meg, hogy a Fidesz belső köreihez – konkrétan Szijjártó külügyminiszterhez – közel álló Kuna Tibor 230 millió forintért forgat videót a vizes vébéről. Igen, ez ugyan az a Kuna Tibor, aki milliárdokért vihette a teljes vébé kommunikációját. De úgy tűnik, abban nem volt benne a videó készítés utólag. Ez az összeg nagyobb, mint amennyit egy átlag magyar család egy egész élet alatt megteremt.

Másik, szintén sporttal kapcsolatos – 444.hu által kiszúrt - hír, hogy egy sunyi költségvetési módosítással újabb 13 milliárd forintot ad a kormány stadionokra – azt egyelőre még nem tudni, hogy közvetlenül Mészáros Lőrincnek utalják-e a pénzt, vagy kap belőle más is.

A két példa kiválóan mutatja be, hogy két világkép áll itt egymással szemben: a Fidesz a sportot arra használja, hogy saját oligarcháit gazdagítsa meg belőle, és teljesen fölösleges, drága presztízsberuházásokba ölje a pénzt. Ezzel szemben mi azt gondoljuk, hogy a sportfinanszírozás középpontjában a fiataloknak, az utánpótlásnak és a tehetséggondozásnak kellene állnia.

Bárány Balázs
országos elnökségi tag

Kapcsolódó párttagok