A Fidesz most földet lopna

Az elmúlt 25 év legnagyobb gazemberségének nevezte a kormány földosztási programját Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese. Véleménye szerint az állami földeket ugyanazzal a módszerrel játsszák ki, mint korábban a földbérleteket: megint a barátok járnak jól.

A képviselő cáfolta, hogy ezek a területek nem kerülhetnek külföldi kézbe. Példaként említette, hogy a leendő vevő esetleges halála után az örökös akár már másnap bárkinek eladhatja a birtokát. Az MSZP szerint ezek a területek akkor lesznek a legnagyobb biztonságban a külföldi vevőktől, ha állami tulajdonban maradnak.

Gazemberség és elfogadhatatlan hogy a kormány egy hónap alatt akarja értékesíteni az összes, még állami tulajdonban lévő szántót - ezt már Harangozó Gábor, az MSZP országgyűlési képviselője mondta. Ennek a kapkodásnak a politikus véleménye szerint egy oka lehet: a Fidesz így próbálja lépéselőnybe hozni az előre ”kiválasztottakat”.
 
Harangozó Gábor nehezményezte, hogy azok, akik korábban földbérleti jogot szereztek, most elővásárlási joggal bírnak, miközben egy korábbi KEHI-vizsgálat szerint a földek egyharmadát csalással hasznosították. A húszéves eladási tilalmat mindössze egy kormányhatározat tartalmazza, ami bármikor megváltoztatható.

Harangozó Gábor arról is beszélt, hogy vidéken se munka, se megélhetés nincs, a fiatalok külföldre menekülnek a megélhetési gondjaik elől. A kormány pedig a földek eladásával az utolsó esélyüket árusítja ki.

Kapcsolódó párttagok