A Fidesz ne próbálja megfélemlíteni az embereket!

Török Zsolt sajtótájékoztatóján azt mondta: Zsigó Róbertnek és a Fidesznek papírja van arról, hogy csaltak a bajai időközi választáson, amelyet ezért meg kell ismételni. Úgy fogalmazott: remélik, a kormánypárt a vasárnapi megismételt választáson nem fog csalni, ugyanakkor "amilyen erőszakos módon rárontanak a bajaiakra, az minden jóérzésű embert felháborít".

A szocialista párt szóvivője hozzátette, bár videofelvétel bizonyítja és bírósági ítélet támasztja alá, hogy fideszesek csaltak a választáson, a kormánypárt mégis a baloldalt vádolja ezzel. Véleménye szerint ez "arra enged következteni, hogy nemcsak Szombathelyen szívnak fehér port orron keresztül, hanem lehet, hogy Baján is a fideszes berkekben, mert ilyet csak tudatmódosító szerek hatására mondanak emberek".

Török Zsolt azt is elmondta: az MSZP részt vesz azon az egyeztetésen, amelyet Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke javasolt keddre, miután Bajnai Gordon, a pártszövetség vezetője őt kérte fel, szervezzen összellenzéki megmozdulást október 23-ra. Juhász Péter hétfőn azt mondta, céljuk, hogy minden, a kormányváltásért dolgozó demokratikus ellenzéki párt képviseltesse magát, akár a színpadon is.

A szocialisták szóvivője azt mondta: fontosnak tartják, hogy a demokratikus ellenzék demonstrálja az egységét a nemzeti ünnepen, ennek részleteiről azonban csak a keddi egyeztetés után lehet beszélni.