A Fidesz nyerészkedik az embereken a rezsitarifákkal

Az MSZP alelnöke szerint a Fidesz nyerészkedik a magyar embereken, őrzi a rezsitarifákat, pedig a világpiacon jelentősen, több mint 50 százalékkal csökkent a földgáz és a kőolaj ára.
Gúr Nándor vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, bár a nagyobbik kormánypárt azt hangsúlyozza, hogy Brüsszelt meg kell állítani, hogy ne vegyék el a rezsicsökkentést, valójában három éve nem mérséklődött a gáz, a távhő és a villamos energia ára. A fideszesek tehát többletfizetésre kényszerítik az állampolgárokat, aztán zsebre teszik a befolyt összeget - vélekedett.
    
A szocialisták törvényjavaslatok sokaságát nyújtották be az elmúlt években a rezsicsökkentés érdekében - mondta Gúr Nándor, hozzátéve: a gáz árát 20, a távhőét és a villamos energiáét 10 százalékkal "nyugodtan" lehetett volna mérsékelni. A nagyobbik kormánypártot azonban nem érdeklik az emberek, meglopja őket - hangoztatta.
    
Közölte: mintegy 900 ezer családban halmozódtak fel közüzemi tartozások, több mint 100 ezernél pedig kikapcsoltak valamilyen közszolgáltatást az utóbbi időben.
    
Amikor csökkent a kőolaj vagy a földgáz világpiaci ára, például 2009 őszén, az MSZP mérsékelte a gázárat - emelte ki, megjegyezve: a Fidesz ezzel szemben "kizsigereli" a magyarokat. Az energia ma olcsó, csak drágán adják - fűzte hozzá.
    
Úgy fogalmazott, hogy 2018 után a szocialisták nem így cselekszenek majd, mert ők azért akarnak és fognak kormányozni, hogy tisztességesebb világot építsenek, ahol a többség javát szolgálják az intézkedések.
    
Más témára áttérve Gúr Nándor arra kérte a szimpatizánsaikat, hogy minél nagyobb arányban vegyenek részt a délutáni, CEU melletti tüntetésen. A Fidesz bezárhat intézményeket, de "a tudás megszerzése iránti vágyat nem lehet szelencébe zárni", a szabadságot nem lehet megtaposni - mondta. Akik mégis ezt teszik, hamar megbuknak - vélekedett.
 

Kapcsolódó párttagok