A fideszes elit milliárdokat lop vissza a gyermekétkeztetésre szánt pénzből

Az MSZP határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, hogy a gyermekétkeztetésre szánt pénzt ne lehessen más célra felhasználni, mert a fideszes elit évek óta milliárdokat lop vissza ebből a keretösszegből - mondta Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára nemrégiben azzal dicsekedett, hogy megemelték a gyermekétkeztetésre szánt keretösszeget, azt azonban elhallgatta, hogy az urizáló fideszes elit minden év végén, karácsony és szilveszter között milliárdokat lop vissza ebből a keretből.

A képviselő ocsmány fideszes trükknek nevezte, hogy miután megítélik a gyerekeknek a pénzt, visszaveszik azt, és szétosztják a fideszes önkormányzatok között.

2014-ben 2,6 milliárd forintot loptak így vissza, és ezt a pénzt 68 fideszes önkormányzat között osztották szét, 2015-ben pedig 3,7 milliárd forintot adtak oda a keretből többek között Monornak és Hódmezővásárhelynek, de 20 millió forintot kapott Alcsútdoboz is – tette hozzá.

Úgy vélte, idén is ez történik majd, Orbán Viktor ajtaja előtt már sorban állnak, azok, aki a gyermekek étkeztetésére szánt összegből próbálnak megint pénzt szerezni.

Az MSZP mindent megtesz, hogy idén megakadályozza ezt, ezért határozati javaslatot nyújtanak be az Országgyűlésnek, hogy a jövőben gyermekétkeztetésre szánt pénzt csak erre a célra lehessen felhasználni – közölte Bangóné Borbély Ildikó.