A Fidesznek a bukások és a lebukások éve volt az idei

2016 a bukások és a lebukások éve volt a Fidesznek és a kormánynak, amely az oktatás területén szenvedte el a legnagyobb hasraesést.

Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő és pártunk fővárosi elnöke pénteken Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, idén csúnyán lebuktak helikopterező politikusok, jachtozó Mészáros Lőrincek, közpénzen szeretőt tartó fideszes jegybankelnökök és a nemzetközileg körözött bűnözővel kokettáló miniszterelnök is.

A politikus a sajtószabadság elleni példátlan támadásnak nevezte a Népszabadság bezárását, az ország szempontjából ugyanakkor az oktatási rendszer színvonalának romlását nevezte a legkárosabbnak.

Kiemelte, a legutóbbi PISA-teszt rossz eredményei bebizonyították, hogy a Fidesz célja az ország elbutítása, holott Magyarországnak az itt élők tudására kellene építenie gazdaságát.

A rendszerváltás óta először üzeni egy miniszterelnök nyíltan a magyaroknak, hogy az életben való előrelépés kulcsa nem a tudás, hanem a lopás - fogalmazott a képviselő.

Kunhalmi Ágnes kérdésre válaszolva kijelentette, az MSZP hivatalos álláspontjához hasonlóan nem ért egyet Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök azon kijelentésével, hogy a szocialistáknak a Jobbikkal is össze kellene fognia a Fidesz legyőzéséhez.

Kapcsolódó párttagok