MTI/mszp.hu | bkv Budapest
2017. május 10. 13:19

A főpolgármester a kormánytól kérjen fedezetet a BKV-fizetésemelésre!

Az MSZP azt várja Tarlós István főpolgármestertől, hogy a kormánytól kérje el a BKV-dolgozók jogos fizetésemelésének fedezetét.
Horváth Csaba, a szocialisták budapesti képviselője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a kabinetnek "kutya kötelessége lenne" kifizetnie a 125 milliárd forintos költségvetési hiánnyal rendelkező fővárosnak ezt a 7,1 milliárd forintot annak tudatában, hogy a budapestiek összességében átlagosan napi 20 milliárd forint adót fizetnek be az államnak.
 
Kiemelte, az MSZP elfogadhatatlannak tartaná, ha a főváros ezt az összeget járatritkításból, továbbá a szolgáltatás minőségének csökkentéséből, valamint beruházások elhalasztásából fedezné.
 
Horváth Csaba kitért arra is, szerinte a főpolgármesternek ideje lenne lemondania a fizetéséről, mivel a reggel ismét leálló 3-as metró felújítása még biztosan nem kezdődik el hosszú hónapokig.
 
A politikus emellett ismételten kezdeményezte a Szabadság híd hétvégénkénti lezárását a nyári szünetben azért, hogy ez lehessen "Budapest legjobb közösségi tere".
 
Szaniszló Sándor, az MSZP másik budapesti képviselője elfogadhatatlannak nevezte, hogy több fővárosi cégnél sem történtek szankciók a feltárt szabálytalanságok után. 
 
Példaként említette, hogy az FKF-nél azt követően maradtak el fegyelmi ügyek, hogy egy belső ellenőrzés milliárdos nagyságrendben tárt fel károkat.
 
Hangsúlyozta továbbá, elvárják a Fővárosi Közgyűléstől, hogy a 4-es metró ügyéhez hasonlóan a Főváros Szíve programról készített OLAF-jelentést is hozza nyilvánosságra, majd tárgyalja. 

Kapcsolódó párttagok