mszp.hu | Belföld | bkv Budapest önkormányzat
2015. október 30. 19:11

A fővárosi fideszeseknek nincs lobbierejük

Horváth Csaba szerint Tarlós István továbbra sem tud válaszolni arra a kérdésre, hogy mikor és hogyan oldódik meg a BKV finanszírozása.

Az MSZP fővárosi képviselője sajtótájékoztatón emlékeztetett arra a kezdeményezésre, mely szerint a fővárosnak nem kellene átadnia a Dagály Strandfürdőt, így talán keményebben tárgyalhatna a kormánnyal a főpolgármester - fogalmazott.

Horváth Csaba dokumentummal cáfolta Tarlós István azon kijelentését, hogy a BKV finanszírozása 26 éve nem megoldott. Egy 2009-ben kelt irat szerint a kormány garanciát vállal arra, hogy megadott pénzügyi szisztéma szerint finanszírozza a BKV-t.

A politikus szerint ráadásul 2006-tól 2011-ig 36 milliárdról 80 milliárdra emelkedett a kormány által a BKV-nak nyújtott működési támogatás, ám 2011-től ez az összeg a felére csökkent. „Mi a fenének van itt annyi fideszes polgármester és a főpolgármester, ha annyi lobbierejük sincs, hogy érdemben képviseljék a budapestieket és legalább a működést garantálják!” – fogalmazott Horváth Csaba.

A Városligettel kapcsolatban elmondta, jogos lenne megkérdezni a budapestieket, hogy legnagyobb közparkjukat szeretnék-e közparkként megőrizni vagy megengedik, hogy építési területté váljon.

Kapcsolódó párttagok