MTI | Belföld | busz dugódíj metró Városliget | Önkormányzat
2016. július 08. 15:14

A fővárosnak nem kell mindent odaadnia a kormánynak

Elfogadhatatlan az a főpolgármesteri álláspont, hogy ha valamit kér a kormány, akkor azt oda kell adni - mondta a Városligetről szólva Horváth Csaba fővárosi szocialista képviselő pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Ezzel az erővel az első szembejövő bűnözőnek odaadhatjuk a pénztárcánkat, ha kéri - tette hozzá az ellenzéki politikus.

A múzeumi negyed lehetne jó dolog, de a látványtervek hazudnak, az a zöldövezet, ami rajtuk látható, csak évtizedek múlva jöhet létre, addig kopár terület fogadja az odalátogatókat - vélekedett Horváth Csaba.

A Városliget tönkretételét különböző felmérések szerint a fővárosiak több mint háromnegyede elutasítja, Tarlós István főpolgármesternek meg kellene hallania az ő hangjukat És ha már elmegy a kormányülésekre, akkor ideje, hogy ott meg is szólaljon és a fővárosiak nevében ellentmondjon a kormánynak - mondta a szocialista politikus.

A főpolgármesternek nem volt ellenvetése, mikor 99 évre átadták a Városligetet, azaz gyakorlatilag államosították. "Ez a gyávaság megbosszulhatja magát" - tette hozzá.

Horváth Csaba emlékeztetett arra is: a bezárt Vidámpark megújításának koncepciójával évek óta adós a főpolgármester, pedig több százezer gyermekes család járt oda egykor évről évre.

Egy főpolgármester tevékenységét nem csupán az átadott négyzetméterek, hanem a bezárt létesítmények is jellemzik - fűzte hozzá.

Horváth Csaba a 3-as metró felújításával kapcsolatos metrópótlásról elmondta: az új buszok vásárlása 13,7 milliárdba kerül, a buszok bérlése több mint kétszeresébe, 33,7 milliárdba, egyetlen érv szól a bérlés mellett, hogy a kormány azt mondta.

Azzal kapcsolatban, hogy Tarlós István szerint aki fizet, az rendeli a zenét, Horváth Csaba arra figyelmeztetett: a 20 milliárdos többletköltséget az adófizetők állják.

A Déli pályaudvar bezárása a szocialista politikus szerint elfogadhatatlan, felborítaná a főváros közlekedési egyensúlyát, ezt vasúti szakértők már régen kimutatták. Az ilyen tervek mögött leginkább az húzódhat meg, hogy fideszes ingatlanfejlesztőket olcsón hozzájuttassanak értékes bel-budai területekhez.

A dugódíjról szólva az MSZP szakpolitikusa arra hívta a fel a figyelmet, hogy az - a parkolási díjhoz hasonlóan - elsődlegesen forgalomszabályozási eszköz, nem bevételszerzési lehetőség. A főváros belterületeinek tehermentesítéséhez pedig 30-40 ezer P+R parkolóhelyre lenne szükség, de ennek nyomát sem látni.

A rendszerszintű lopás nem attól függ, hogy éppen mely ügyvédi irodával kíván dolgoztatni a főváros - fűzte hozzá a szocialista politikus egy sajtóhírre reagálva, mely szerint az egyik ügyvédi irodával a főpolgármester utasítására nem dolgozhat egy nagy fővárosi cég.

Kapcsolódó párttagok