A gyed extrától nem születik több gyerek

Hiába a fideszes propagandagépezet, az adatok jól mutatják, hogy az idén is elmarad az Orbán-kormány által évek óta várt baby boom - mondta, hozzátéve: a legújabb KSH-adatok alapján úgy tűnik, ebben az évben megdől a negatív rekord, idén születik a legkevesebb gyermek.

Szerinte hiába vezetik be a gyed extrát, ez nem fogja "megdobni" a születésszámot.

Kormos Kata kiemelte: az MSZP támogat minden olyan intézkedést, amely a gyermekeket és a családokat segíti, de ez a lépés csak csepp a tengerben.

Ha az Orbán-kormány valóban azt szeretné, hogy gyarapodjon a nemzet, akkor nem vezet be negyven új adót és nem növeli a megélhetés költségeit - mondta.

Kormos Kata szerint hiába a gyed extra, ha a pályakezdők körében a legmagasabb a munkanélküliség és a kismamák is kirúghatóvá válnak a munkahelyükről. Ma Magyarországon a legnagyobb szegénységi kockázatot az jelenti, ha valaki gyermeket vállal - állapította meg és úgy fogalmazott: ha elvesznek száz forintot és abból tízet visszajuttatnak, az nem segítség, hanem kampányfogás.

Kormos Kata szerint a családi adókedvezmény igazságtalan, alapvetően nem azoknak segít, akiknek szüksége lenne rá.

A szóvivő szóvá tette: "a hímsoviniszta megszólalásairól" is ismert Fidesz csak beszél a nők fontosságáról, eközben egyéni jelöltjeik között csak hat nő van, míg "a családok szentségét hirdető" KDNP-s jelöltek között egy sincs.

"Magyarország ma még a vakkomondorok földje, ahol a nő másodrangú" - fogalmazott, hozzátéve: ezzel szemben az MSZP olyan Magyarországot akar, ahol valamennyi nő szabadon dönthet arról, hogyan akarja kiteljesíteni az életét. Szóvá tette azt is, hogy Orbán Viktor a mai napig nem szólalt meg Balogh József ügyében, a mai napig nem ítélte el az asszonyverő politikust. Az MSZP zéró toleranciát hirdet a családon belüli erőszakkal szemben - rögzítette.