A gyűlöletkampányt folytató politikusoknak "rács mögött" lenne a helyük!

Ideiglenesen kerítéssel zárta le a Fidesz budapesti Lendvay utcai székházát az MSZP több fővárosi politikusa csütörtökön, azt üzenve ezzel, hogy a gyűlöletkampányt folytató politikusoknak "rács mögött" lenne a helyük.

Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke, az akciójuk alatt tartott sajtótájékoztatón fogalmazott így, kiemelve, hogy a vesztébe rohan az az ország, amely falat húz határainál és ezzel "gettóba zárja magát".

Azt mondta, a Fidesz szánalmassá vált korábbi önmagához képest, hiszen míg Orbán Viktor 26 évvel ezelőtt a vasfüggöny lebontásával küzdött a szabadságért, addig most majdnem 180 kilométer hosszú és 4 méter magas kerítéssel zárná el a "halál elől menekülőket". A Fidesz ezzel végleg elköszönt saját múltjától és egyben "jövőjét is megfojtotta" - fogalmazott.

Magyarország Szent István óta arra törekszik, hogy a szabadság és a nyitottság határozza meg a világát, és ebben példát kell mutatnia más országoknak is - fejtette ki az ellenzéki képviselő, hozzátéve, a bevándorlás egy álprobléma, amit a Fidesz kreált, az igazi gondot ugyanis a magyarok kivándorlása jelenti.

A letelepedést kérők száma ugyanis elenyésző azokhoz képest, akik elhagyták az országot - húzta alá, megjegyezve, nincs olyan magyar család, ahol ne lenne valaki, aki külföldön kényszerül munkát vállalni a kormány rossz politikája miatt.

Kunhalmi Ágnes szerint ezért a magyarok saját bőrükön érzik, milyen külföldön élni és szégyenkezni fognak a magyar-szerb határra tervezett fal miatt. A szocialista politikus szerint ők tudják azt is, hogy amennyiben "ma mi kirekesztünk másokat, akkor holnap őket fogják kirekeszteni" és senki nem lesz, aki megvédi őket.

Az MSZP budapesti elnöke ennek megakadályozására hivatkozva azt üzente az egész világnak, hogy Magyarország nem gyűlöl, a magyarok pedig nem akarják felépíteni a falat, az csupán a "Fidesz ostoba, beszűkült és végtelenül öncélú politikája".

Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés szocialista képviselője mindezt azzal egészítette ki, hogy a kormány költségvetési érzéketlenségét jól mutatja, hogy miközben 22 milliárd forintot szánnak a szögesdrótra, addig mindössze 100 millió forintot a külföldön élő fiatalok hazacsábítására és 6 milliárd forintot a lehetetlen körülmények között dolgozó ápolók bérfelzárkóztatására.

A szocialista politikusok a sajtótájékoztató végén elvitték a magukkal hozott drótkerítést, annak egy kis darabját azonban Kunhalmi Ágnes a Fidesz székházának kerítésére erősítette.