A "Harrach" rossz tanácsadó

Kormos Kata ezzel arra a KDNP-s javaslatra reagált, amely azt célozza, hogy azok a kisgyerekes családok, amelyek nem tudják kihasználni az adókedvezmény teljes összegét, a munkavállalói járulékokból érvényesíthessék azt. Harrach Péter az MR1-Kossuth Rádió hétfő reggeli műsorában elmondta, az érintett családok átlagosan 30 ezer forintot nyerhetnek így.

A szocialista párt szóvivője szerint a kereszténydemokrata frakcióvezető ezzel elismerte, amit az MSZP két éve mond: az egykulcsos adó miatt családok tízezrei nem tudják érvényesíteni a gyermekek utáni kedvezményt. Harrach Péter nyilatkozata világossá teszi, hogy ezek a családok eddig elestek a most beígért több tízezer forinttól - fűzte hozzá.

Kifogásolta azt is, hogy a KDNP-frakció vezetője a részletekről - így arról, hány családot érint a könnyítés - egyelőre nem számolt be.

Bangóné Borbély Ildikó, a szocialista párt elnökségi tagja azt mondta: megbukott a kormány családpolitikája, ezért távoznia kellene Soltész Miklós államtitkárnak. Bírálta a családtámogatások - köztük a családi pótlék - befagyasztását, és azt, hogy a nagyjából 80 ezer kisgyermekes család járt rosszul az adóváltozások miatt, miután a keveset kereső kismamák az adójóváírás megszüntetése miatt kilencezer forinttal kevesebb gyedet kapnak. Közülük eddig kevesebb mint húszezren kaptak kompenzációt - jelezte.