mszp.hu | Belföld | 3-as metró | Közlekedés
2017. július 26. 13:04

A hatalom képviselői megbuktak emberségből és városvezetésből

A hatalom képviselői a fővárosban megbuktak mind városvezetősből, mind emberségből – jelentette ki Szaniszló Sándor az MSZP fővárosi képviselője szerdai Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.
Kifejtette: egy újabb fideszes mutyi keretében több 100 millió forintért megvásároltak egy összetákolt informatikai rendszert azzal a céllal, hogy a BKV-bérleteket elektronikusan lehessen megvásárolni. 
 
A legnagyobb probléma ezzel az, hogy kikerülték a közbeszerzési törvényeket, egy használhatatlan rendszert vettek, ami a mostani adataink szerint körülbelül 300 milliós kárt okozott a fővárosiaknak, ráadásul 3000 budapesti személyes adata került veszélybe – tette hozzá.
 
Szaniszló Sándor elmondta: a botrányban kiemelt felelősség terheli Dabóczi Kálmánt, a BKK vezérigazgatóját, ezért felszólítjuk Tarlós Istvánt, hogy haladéktalanul mentse fel, a főpolgármester pedig 24 órán belül álljon ki a sajtó elé, és tisztázza szerepét a botrányban.
 
A példátlan eset miatt Szaniszló Sándor feljelentést tett.
 
A 3-as metró újabb műszaki hibájával kapcsolatban elmondta, a Putyin-metrók, úgy tűnik, mégsem csak csatlakozó problémától szenvedtek, mostanra 25 szakértő van jelen, és mégis időről időre kiállnak a metrók a forgalomból.
 
Valakinek ezért előbb-utóbb felelnie kell, valakinek majd meg kell magyaráznia a budapestieknek, hogy miért fognak egy „Lada szintű” metróval járni még közel 30 éven keresztül – hangsúlyozta a politikus.
 

Mandur László búcsúztató

Tisztelt Gyászoló Család! Tisztelt Mindnyájan, akik eljöttetek elkísérni Mandur Lászlót utolsó útjára, és persze megszólítom azokat is, akik innen távol, de lélekben hasonló szomorúsággal és megrendüléssel búcsúznak Lacitól!
2020-10-28 16:53