mszp.hu | Belföld | 3-as metró | Közlekedés
2017. július 26. 13:04

A hatalom képviselői megbuktak emberségből és városvezetésből

A hatalom képviselői a fővárosban megbuktak mind városvezetősből, mind emberségből – jelentette ki Szaniszló Sándor az MSZP fővárosi képviselője szerdai Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.
Kifejtette: egy újabb fideszes mutyi keretében több 100 millió forintért megvásároltak egy összetákolt informatikai rendszert azzal a céllal, hogy a BKV-bérleteket elektronikusan lehessen megvásárolni. 
 
A legnagyobb probléma ezzel az, hogy kikerülték a közbeszerzési törvényeket, egy használhatatlan rendszert vettek, ami a mostani adataink szerint körülbelül 300 milliós kárt okozott a fővárosiaknak, ráadásul 3000 budapesti személyes adata került veszélybe – tette hozzá.
 
Szaniszló Sándor elmondta: a botrányban kiemelt felelősség terheli Dabóczi Kálmánt, a BKK vezérigazgatóját, ezért felszólítjuk Tarlós Istvánt, hogy haladéktalanul mentse fel, a főpolgármester pedig 24 órán belül álljon ki a sajtó elé, és tisztázza szerepét a botrányban.
 
A példátlan eset miatt Szaniszló Sándor feljelentést tett.
 
A 3-as metró újabb műszaki hibájával kapcsolatban elmondta, a Putyin-metrók, úgy tűnik, mégsem csak csatlakozó problémától szenvedtek, mostanra 25 szakértő van jelen, és mégis időről időre kiállnak a metrók a forgalomból.
 
Valakinek ezért előbb-utóbb felelnie kell, valakinek majd meg kell magyaráznia a budapestieknek, hogy miért fognak egy „Lada szintű” metróval járni még közel 30 éven keresztül – hangsúlyozta a politikus.