Belföld | brókerkormány Quaestor Matolcsy György
2015. április 04. 11:21

A jegybank kártalanítsa a kisbefektetőket!

Az MSZP szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) mulasztást követett el a Quaestor fiktív kötvénykibocsátásaikor, ezért kártalanítania kell a kisbefektetőket.

Ezt Tóth Bertalan szocialista országgyűlési képviselő mondta szombaton, a jegybank fővárosi székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.
    
Kiemelte, Matolcsy Györgynek, az MNB elnökének el kell ismernie, hogy mulasztásukkal közigazgatási jogkörben okoztak kárt, vagyis a jegybanknak saját magának kell kártalanítania a kisbefektetőket a Quaestor-ügyben, ahelyett, hogy a "Bevára mutogatna". (Beva: Befektető-védelmi Alap.)
    
A szocialisták frakcióvezető-helyettese úgy fogalmazott, "Orbán Viktor brókerkormánya" többszörösen elárulta és átverte a kisbefektetőket. Szerinte erre volt példa, amikor a kormányfő még a Quaestor bedőlése előtt "szólt a minisztereinek, hogy vegyék ki a pénzüket", miközben a kisbefektetőket nem értesítette.
    
Orbán Viktor becsapta a magyar embereket azért is, mert kiderült, hogy a "Fidesz-brókerkormány több jogszabály megsértésével" tett adófizetői pénzeket brókercégekbe - fejtette ki Tóth Bertalan. Becsapásnak nevezte azt is, hogy a Quaestor egyik vagyonelemét, a Győri ETO stadionját a kabinet kiemelt stratégiai fontosságúvá tette, és ezzel "kivonja a végrehajtás alól".
    
Az MSZP politikusa sajtótájékoztatója végén minden károsultnak felajánlotta pártja jogi segítségét, amelyet az interneten vagy a helyi pártirodákon keresztül lehet igénybe venni, továbbá emlékeztetett, a fővárosban április 11-én egy "szolidaritási demonstráción" állnak ki a kisbefektetők érdekeiért.

 

A károsultakat segítő honlap már elérhető: http://brokerugy.hu