Belföld | Sneider Tamást Jobbik
2015. március 11. 15:00

A Jobbik igazi arca

Az MSZP arra szólítja fel a jobbikos Sneider Tamást, hogy mondjon le parlamenti alelnöki posztjáról és képviselői mandátumáról.

Lukács Zoltán, a szocialista párt alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján ezt egy a napokban nyilvánosságra került hangfelvétellel indokolta, amelyen - ha a felvétel hiteles - szerinte Sneider Tamás leleplezte a Jobbik igazi arcát, vagyis hogy a párt politikája nem, csak a kommunikációja változott.
    
Az MSZP-s politikus felszólította Vona Gábort, a Jobbik elnökét is, hogy mondja el, igaz-e, hogy csak a kommunikáció változott.
    
Ha ez igaz - folytatta -, akkor felszólítják Kövér László házelnököt, hogy ne bízza meg Sneider Tamást semmilyen alelnöki teendővel.
    
Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a Jobbik átvágta az embereket, kicsalta a szavazataikat, hiszen most kiderült: a párt egyáltalán "nem konszolidálódott, egyáltalán nem akarja az embereket képviselni, hatalmat akar, ezért álarcot vett fel".
    
Lukács Zoltán szerint a Jobbik ugyanolyan "szélsőséges, bűnözőkkel kapcsolatot tartó embertelen párt", mint volt eddig.
    
Jelezte, az MSZP szakpolitikusai azt is vizsgálják, hogy a felvételen elhangzottak rejtenek-e nemzetbiztonsági kockázatot.