mszp.hu | Belföld, Gazdaság | demokrácia
2015. november 30. 14:13

A jólét alapja a demokrácia, a demokrácia alapja a jólét

A Fidesz lassan hat éves országlásának elsődleges célja a demokrácia leépítése volt – jelentette ki Lukács Zoltán hétfői napirend előtti felszólalásában. A demokratikus rendszert vagy megszüntették vagy kiüresítették vagy pártirányítás alá vonták – tette hozzá.

A politikus példaként említette, hogy az Állami Számvevőszék élére pártkatonákat ültettek, a Nemzeti Választási Iroda és a Nemzeti Választási Bizottság élén „penetránsan bűzlenek pártkatonai mivoltuktól” a vezetők, akik minden megtesznek, hogy lábbal tiporhassák a népszavazások lehetőségét, sőt az Alkotmánybíróság is tele van pártkatonákkal.

Lukács Zoltán szerint jól jellemzi az ügyészséget, hogy „a legfőbb ügyész VIP-es lelátókon csókolgatja a miniszterelnököt”, miközben a NAV-ot most akarják pártkatonáknak adni.
A jólét alapja demokrácia, a demokrácia alapja a jólét – hangsúlyozta a képviselő hozzátéve, hogy nem beszélhetünk demokráciáról, amikor a családok jó része nem fér hozzá a tisztességes egészségügyi ellátáshoz, tiszta ivóvízhez és egyéb alapvető közszolgáltatásokhoz.


A Fidesznek távoznia kell a hatalomból, és amikor ez megtörténik, újra eljön a demokrácia és a jólét megteremtésének lehetősége. Az MSZP olyan köztársaságban gondolkodik, amiben az embereknek több beleszólása van, és több jólétet kapnak – jelentette ki Lukács Zoltán.