A KDNP nem írt alá

Bangóné Borbély Ildikó elnökségi tag ismertette: a hétfői plenáris ülés alatt Kormos Kata MSZP-szóvivővel közösen próbáltak meg minél több aláírást gyűjteni a képviselőktől. Az íveken az a kérdés szerepelt: "Ön is egyetért azzal, hogy asszonyverő politikusok ne ülhessenek az Országgyűlésben?"

A szocialista politikusok elmondták: volt néhány fideszes politikus, aki aláírásával támogatta a kezdeményezésüket, de az általuk megkeresett KDNP-s képviselők közül egy sem tette ezt. Pontos számokat azért nem közölnek, mert nem sikerült az összes képviselővel beszélniük - mondta Kormos Kata.

A szocialisták azután döntöttek az aláírásgyűjtés mellett, hogy Balogh József fideszes képviselő élettársát korábban a kecskeméti kórházban kezelték, ahová sajtóinformációk szerint azért került, mert a politikus bántalmazta.

Bangóné Borbély Ildikó szerint "láthatóan a Fidesz azt gondolta, hogy Balogh József függetlenítése mentesíti őket a felelősség alól".

Kormos Kata megerősítette, hogy az MSZP elégedetlen a - jelenleg a parlament által tárgyalt - hozzátartozók közötti erőszak büntetéséről szóló javaslattal. Az ellenzéki párt szerint az előterjesztés "pongyola, szakmaiatlan és cinikus". Éppen ezért az MSZP jelenleg is tárgyalásokat folytat civil szervezetekkel a témában, hogy az áldozatok megfelelő és hatékony védelmet kapjanak, az elkövetők pedig arányos, de szigorú büntetésben részesüljenek.