mszp.hu | Belföld | Rogán Antal
2017. szeptember 29. 13:14

A kihívás hete: az MSZP nyilvános vitában leplezné le a kormány hazugságát

A nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke a Fidesz-kormány újabb nemzeti konzultációja kapcsán televíziós vitára hívta ki Rogán Antalt és Gulyás Gergelyt.
Pénteki parlamenti sajtótájékoztatóján Molnár Zsolt arról beszélt, hogy nem Brüsszelt, hanem a kormányt kell megállítani, mert Rogán Antal propagandaminiszter a Fidesz-frakció felhívására újabb milliárdokat készül elherdálni az adófizetők pénzéből egy hazug álkonzultációra.
 
Az MSZP-s politikus le is leplezte a táblát, amely azt jelzi: a kormány a „Rogán-terv” keretében 7 milliárd forint közpénzt tervez elherdálni, miközben nyilvánvaló, hogy sem kötelező, felülről nyitott kvóta, sem a déli határkerítés lebontása nincs napirenden. Molnár pénteken is leszögezte: az MSZP szerint szükség van kerítésre, és soha nem támogattak kötelező betelepítési kvótát.
 
Mint elmondta, a napokban Brüsszelben járt, ahol világosan kiderült, hogy sem Soros, sem más nem készül Magyarországra kényszeríteni semmiféle kötelező betelepítést, és mivel ezzel a magyar kormány is tökéletesen tisztában van, a konzultáció csak az emberek becsapásáról szól. Eddig csak a kormány által kitalált kötvénybiznisz keretében jöttek tömegesen idegenek Magyarországra – emlékeztetett a mintegy 16 ezer letelepedési engedélyt kapott pénzes külföldire.
 
Hülyének nézik az embereket – jelentette ki Molnár, jelezve, hogy a kérdőívekből és a hozzájuk kapcsolt agymosó reklámokból megint csak a kormányközeli cégek, meg az adatbázisát közpénzből frissítő Fidesz profitál majd. Felszólította Rogánékat, hogy el se kezdjék a nemzeti konzultációs kérdőívek kiszórását „inkább ezt a 7 milliárdot az egészségügyre meg az oktatásra költsék.”
 
Molnár Zsolt a sajtótájékoztatót követően nyilvános televíziós vizára szóló meghívót vitt be személyesen Rogán Antal propagandaminiszter, valamint Gulyás Gergely Fidesz-frakcióvezető országházi irodájába. Mint mondta, reméli, a jövő hét a kihívás hete lesz, amikor az érintett kormánypárti politikustársai megpróbálják a lehetetlent: megvédeni az álláspontjukat. Az MSZP kész megvédeni az álláspontját a bevándorlás ügyében is – tette hozzá.

Kapcsolódó párttagok