A kormány a multinacionális cégek oldalára állt

A kormány a kisvállalkozásokkal szemben a multinacionális cégek oldalára állt a szociális partnerekkel kötött megállapodás nyomán benyújtott előterjesztésével.
Burány Sándor csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, módosító javaslatokat nyújtottak be a törvényjavaslathoz annak érdekében, hogy a kisvállalkozások jobban járjanak, valamint a minimálbér nettója meghaladja a 100 ezer, a garantált bérminimumé pedig a 126 ezer forintot.
 
Közölte: fedezetül az szolgálna, hogy megtartanák a társasági adó jelenlegi, 19 százalékos kulcsát, amely a legjelentősebb, 500 millió forintnál nagyobb adóalappal rendelkező cégekre vonatkozna.
 
Pártja a többség érdekében politizál, szemben a Fidesszel, amely a legjobban keresőket segíti, és semmibe veszi a "kisemberek" szempontjait - jelentette ki a frakcióvezető-helyettes.
 
Burány Sándor arról is beszélt, hogy az MSZP nagyobb mértékben, 3,2 százalékkal emelné a nyugdíjakat.
 
Hangsúlyozta: bár módosító indítványaik elbuktak a bizottsági ülésen, szándékuk nem változott, így hajlandóak akár újra és újra önálló törvényjavaslat formájában benyújtani kezdeményezéseiket.
 

Kapcsolódó párttagok