A kormány áruba bocsátja az emberek biztonságát

Orbán Viktor és kormány jelenti a nemzetbiztonsági kockázatot, mert áruba bocsátják a magyar emberek és egész Európa biztonságát.

Harangozó Tamás országgyűlési képviselő kedden Budapesten sajtótájékoztatón azt firtatta, hogyan lehetséges annyi visszaélés az állampolgári papírokkal, vízumokkal, letelepedési joggal egy olyan országban, amelynek vezetője az európai határok védelmezőjének szerepében tetszeleg.

A politikus elmondta, hogy az Index kedden arról írt: a magyar hatóságok szeme láttára egész üzletág szerveződött ukrán csalók magyar útlevélhez való juttatására. Kárpátaljai magyarok papírjait ukrán bűnözök vásárolják meg, a fénykép nélküli honosítási papírokkal és személyi igazolvánnyal saját maguknak kérvényeznek útlevelet a magyar hatóságoktól - idézte Harangozó Tamás. Hozzátette: úgy tűnik, a bűnözők kapcsolataik révén megoldják, hogy a magyar hatóságok különösebb aggály nélkül az okmányokat ki is állítsák.

Jelezte, hogy az MSZP a napokban feljelentést tesz az ügyben.

Az MSZP-s képviselő azt is mondta, hogy Orbán Viktor és családja terrorizmus finanszírozásával vádolt arab milliárdossal üzletel, aki rejtélyes körülmények között kapott vízumot Magyarországon.

Elmondta, Moszkvában egész vízumgyár működött a lebukása után is politikai védelmet élvező agrárdiplomata, Kiss Szilárd közreműködésével. Közölte, a vízumgyár lelepleződése után az oroszországi vízumkiadást olyan magáncégeknek szervezik ki, amelyekhez a Fidesz-közeli nagyvállalkozók mellett még a lebukott diplomatának is köze van.

A letelepedési kötvénybizniszen offshore cégek gazdagodtak százmilliárdos nagyságrendben - mondta.

Arra a kérdésre, hogy felmerült, országos népszavazást kellene tartani az olimpiáról, Harangozó Tamás közölte, jogilag egyértelmű a helyzet, ha összegyűlt a megfelelő számú aláírás, akkor ki kell írni a budapesti népszavazást. Hozzátette: példa nélküli lenne, hogy egy országos népszavazással "szereljék" a helyi népszavazást.

Kapcsolódó párttagok