A kormány bizonyítsa átlátható gazdálkodását az uniós források érdekében!

Ezt Szanyi Tibor szocialista országgyűlési képviselő fogalmazta meg csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.  

Az ellenzéki politikus azt mondta: az Európai Unió a magyar kormány szabálytalanságai miatt a tizenöt brüsszeli pénzalapból tizenhárom csatornát elzárt válaszul a "kormány hazug propagandagépezetére". Szanyi Tibor szerint ez részben megmagyarázza azt is, miért "fulladt le" a magyar gazdaság az idei második negyedévben.

"Miközben a kormány zavaros szabadságharcról szónokolt, eközben üzleti szabadcsapatai turbóra járatták a szabadrablást Simicska Lajos közgépes főparancsnoksága alatt" - fogalmazott a szocialista képviselő, aki szerint Orbán Viktor kormányfőt személyes felelősség terheli, amiért arra a Lázár Jánosra bízta az uniós közpénzek elosztását, aki polgármestersége idején "milliárdos károkat" okozott Hódmezővásárhelynek a "legkockázatosabb tőzsdei tranzakciókkal".

Kiemelte, az MSZP 2014-es kormányra kerülése esetén vizsgálatot folytat majd a kérdésben és nem hagyja büntetlenül az "ország köldökzsinórjának elvágását".