A kormány felmondja a társadalmi jólét ígéretét

Nem hagyjuk abba, folytatjuk a küzdelmet a vasárnap munkát végző emberek fizetéséért, ahogy a nyitva tartásért is harcoltunk – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Tóbiás József.

A fideszes többség leszavazta azt a szocialista javaslatot, amely a vasárnap munkavégzők 100 százalékos bérpótlékát garantálta volna, ezzel bebizonyította, hogy kezdettől fogva nem volt érdeke ezeknek a munkavállalóknak segíteni, kizárólag a hatalmi szempontjaihoz ragaszkodott – jelezte az MSZP pártelnök-frakcióvezetője.

A Fidesznek, a barátoknak, a rokonoknak és a haveroknak jó a 2017-re elfogadott költségvetés, de nem jó az egészségügyben, a szociális területen és az oktatásban dolgozóknak, ahogy annak a négymillió embernek sem, aki jelenleg létválságban van – foglalta össze a költségvetéssel kapcsolatos szavazást a politikus.

Mint mondta, a költségvetés azt a kormányzati politikát követi, amelyben a kormány felmondja a társadalmi jólét ígéretét, helyette saját maga és az általa létrehozni kívánt úri osztály támogatására fordítja a köz pénzét.

A pártelnök bírálta a kormányt, hogy épülő stadionok és presztízsberuházások, újabb sporttámogatások vannak, de nem épül sem oktatási, sem szociális, sem egészségügyi ellátórendszer. Ezeket a területeket a kormány cserbenhagyja, ahogy azokat is, akiknek 2010 óta ígérik, hogy nem hagyják az út szélén: ma négymillió ember van egzisztenciális válságban Magyarországon – figyelmeztetett.

Az MSZP nem támogatta a költségvetést, mert meggyőződésünk, hogy csak ami az elmúlt napokban a kormány részéről bérmegállapodásként megjelent, az nem a fizetésemelés – jelentette ki Tóbiás József.

Kapcsolódó párttagok