Belföld | képmáshoz fűződő jog
2015. február 26. 13:15

A kormány hagyjon fel a személyre szabott jogalkotással!

Az MSZP arra szólította fel a kormányt, hogy hagyjon fel a személyre szabott jogalkotással és a társadalom valódi problémáival foglalkozzon.

Bárándy Gergely, a törvényalkotási bizottság szocialista alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján a polgári perrendtartásról szóló törvény módosítását bírálta. A szabályozás a képmáshoz és a hangfelvételhez fűződő jog megsértésének eljárására vonatkozik.
    
Az ellenzéki politikus azt mondta, ha valami a kormánypártok számára kínos és kellemetlen, akkor törvényt alkotnak, hogy a sajátjaikat megvédjék az inzultusoktól. Példaként említette azt a fotót, amelyen az látszik, hogy Habony Árpád egy Gucci táskával a kezében átmegy azon a tömegen, amelynek tagjai megélhetési problémáik miatt tüntettek.
    
Megjegyezte azt is: a Fidesz úgy próbálta "átnyomni" az igazságügyi bizottságon a javaslatot, hogy alapvető feltételek hiányoztak hozzá, és a módosítás ellen markáns véleményt fogalmazott meg a Kúria polgári kollégiuma és az Országos Bírósági Hivatal is. A törvényjavaslat úgy rossz, ahogy van, a személyre szabott jogalkotás pedig felháborító és elfogadhatatlan - mondta a szocialista politikus.