mszp.hu | Belföld | fizetések elmaradása korrupció
2015. december 02. 14:58

A kormány lop, de fizetést nem ad – Lukács Zoltán elszámoltatást ígér

Ne dőljenek nyugodtan hátra, mert abban a pillanatban, ahogy hatalomra kerülünk, minden érintett szigorú vagyonosodási vizsgálatra számíthat – figyelmeztetett sajtótájékoztatóján Lukács Zoltán.

Mindegy, hogy milyen törvényeket hoztak, minden egyes ellopott forintnak utánamegyünk – folytatta a parlamenti frakciónk helyettes vezetője. Kedden befejezte az Orbán-kormány a lopás alapú kormányzás kiépítését. Már nem a legolcsóbb ajánlatot kell elfogadni a közbeszerzéseknél, elfogadták a törvényt, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizetlenül oszthassák ki a rokonoknak a közpénzeket, utána pártirányítás alá vonták az adóhivatalt. Azt is megoldották, hogy ne lehessen a lopott pénzek nyomára akadni, szűkítették a vagyonosodási vizsgálatok lehetőségét..

Lukács Zoltán felhívta a figyelmet arra a felháborító helyzetre is, hogy a közszféra egy részében késik a decemberi fizetés. Pártunk alelnöke úgy fogalmazott: amíg a kormányoldal azzal van elfoglalva, hogyan alkosson olyan törvényeket, amelyek segítségével büntetlenül lehet lopni, több mint százezer magyar család nem kapja meg időben a fizetését.

Köztisztviselők, közalkalmazottak, egészségügyi dolgozók fizetése késik, és a kormány nem tesz semmit a helyzet megoldására – hangoztatta, egyben azt követelte, hogy még a mai napon intézkedjen a kormány: az érintettek azonnal kapják meg a fizetésüket.

Tudjuk, hogy fogalmuk sincs, a késő fizetés mekkora nehézséget jelent annak, aki egyik hónapról a másikra él. Nem tudják befizetni a gyereknek az óvodát, a telefonszámlát, talán még a Mikulás-csomagot sem tudják megvenni  – foglalta össze a helyzetet.

Lukács Zoltán kijelentette, hogy mindezért Orbán Viktor miniszterelnök és Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszter a felelős. Ha lenne bennük szemernyi tisztesség, akkor lemondanának – zárta sajtótájékoztatóját a frakcióvezető-helyettes.