A kormány maga a nemzetbiztonsági kockázat

Molnár Zsolt szerint számos "kínos" ügyben hallgatnak a kormányzati szereplők, állami vezetők.
Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón 13+1, a magyar társadalmat, illetve a nemzetközi közéletet is érintő, általa a Fidesz és a kormány "piszkos ügyeiként" számon tartható ügyet említett, amelyekben szerinte nem kaptak érdemi választ.
    
Ide sorolta a Pharaon-ügyet. Kifejtette: mostanáig sem tudni, miért kapott vízumot egy olyan - azóta elhunyt - ember, aki az FBI és az Interpol körözési listáján súlyos bűncselekmények miatt szerepelt. Molnár Zsolt kitért Pharaon "tettestársára", Zaid Naffára, aki Jordániától tiszteletbeli konzuli címet kapott, s aki megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon.
    
Molnár Zsolt slágertémaként nevezte meg Kiss Szilárd ügyét, aki kétszer is megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon, és "vízumgyárat üzemeltetett Moszkvában".
    
A letelepedési kötvényekkel foglalkozó Arton Capitalnál történt betörés ügyében sem tudni, mi történt valójában - folytatta.
    
Szerinte továbbra is számos elvarratlan szál, megválaszolatlan kérdés van az azeri ügyben is, amely a 2012-ben történt kiadatási üggyel kezdődött. Megjegyezte, az azeri nemzetközi korrupciós botránnyal összefüggésben halhatott "hősi halált" a napokban meggyilkolt máltai újságírónő.
    
Molnár Zsolt szerint továbbra sem tudni azt sem, hogy a vasárnapi boltzár ügyével kapcsolatos népszavazással kapcsolatban kik inzultálták a Nemzeti Választási Irodánál a szocialista Nyakó Istvánt. Felsorolta ezek mellett a fideszes Simonka György, valamint Farkas Flórián ügyét. Szerinte a Magyar Nemzeti Bank alapítványa körüli kérdésekben is "ködösítés" zajlik, továbbá a Paks II. szerződés ügyében is "titkosítás mögé bújik a kormány". 
    
A politikus szerint az általa ismertetett "feketelista" kérdéseiben hallgatás, mellébeszélés zajlik. Molnár Zsolt azt mondta: hallgat a kormányfő, a legfőbb ügyész, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, a belügyminiszter, a külügyminiszter, a nemzetgazdasági miniszter, az agrártárca vezetője, mert a kormány számára elfogadhatatlanul kínosak lennének a válaszok.
    
Molnár Zsolt figyelemelterelésnek minősítette, amit a Czeglédi-üggyel tesz a kormány. Felhívta a figyelmet arra: korábban az volt a kormányzat álláspontja, hogy folyamatban lévő büntetőeljárással nem foglalkozik, ehhez képest az Országgyűlésben a plenáris ülésen külön napirendi pontként szerepel a kérdés.
 

Kapcsolódó párttagok