A kormány megijedt a valódi népszavazás lehetőségétől

Ez Tóbiás József szerint abból is látszik, hogy a miniszterelnök ötletszerűen, végiggondolatlanul és jogilag vitatott módon fogalmazta meg a népszavazási kérdését.

Pártunk elnök-frakcióvezetője leszögezte, hogy a magyar embereknek joguk van dönteni az életüket érintő fontos kérdésről – és ebben a legfontosabb elem a szabad választás lehetősége.

Orbán Viktornak nincs joga eldönteni, hogy Magyarországon miről lehet népszavazást tartani – figyelmeztetett a pártelnök, kijelentve, hogy az MSZP valódi népszavazást akar olyan kérdésekben, amikben a társadalom már kifejezte, hogy szeretne döntést hozni: ilyen a vasárnapi zárva tartás és az is, hogy az állam vagy a fideszes haverok birtokába kerüljön a föld. Tóbiás József hozzátette, hogy ilyen kérdés a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulása, és az állami vezetők fizetésének felső plafonja is.

Felszólította Orbán Viktort és kormányát, hogy hétfőn a Parlamentben napirend előtt tegye egyértelművé, mi az álláspontja Nemzeti Választási Irodában történt bűncselekménnyel kapcsolatban. Tegye világossá a kormány, hogy milyen intézkedéseket tett eddig, milyen vizsgálatokat indított el, és tisztázza a Fidesz érintettségét az ügyben – követelte Tóbiás József.

Hozzátette, hogy a kormány PR-fogásai pusztán figyelemelterelési manőverek, amikkel a valódi problémákat próbálják elfedni: az egészségügy helyzetét, az oktatás megoldatlan problémáit, a romokban heverő szociális ellátást. Van, akinek mindent szabad és minden jár, másoknak pedig semmit nem szabad és semmi nem jut – vélekedett, példákat is említve az egyre kontrasztosabb egyenlőtlenségekre.

Mandur László búcsúztató

Tisztelt Gyászoló Család! Tisztelt Mindnyájan, akik eljöttetek elkísérni Mandur Lászlót utolsó útjára, és persze megszólítom azokat is, akik innen távol, de lélekben hasonló szomorúsággal és megrendüléssel búcsúznak Lacitól!
2020-10-28 16:53

Kapcsolódó párttagok