A kormány minden bajért azok elszenvedőit okolja

Lassan itt az idő, hogy a hat éve megalázott emberek végre kimondják az igazságot: a Fidesz a hibás, és ezért leváltjuk a Fideszt! – mondta Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő.

Pártunk elnökségi tagja szombati sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány semmiért nem vállalja a felelősséget, sőt, azt hangoztatják, ők minden fronton megteremtik a lehetőséget, csupán az embberek nem élnek vele.

  • Lázár János szerint a PISA-felmérés gyalázatos eredményéért a kormány nem felelős, hiszen ők megteremtették a körülményeket ahhoz, hogy a diákok tanuljanak, a tanárok pedig tanítsanak. Lázár és az urizáló fideszes elit szerint a diákok és a tanárok a hibásak.
  • Az Európai Bizottság idei ország jelentése szerint 18 év alatti gyermekek körében a nélkülözés aránya 32,4 százalékos, a második legmagasabb az EU-ban. A Fidesz szerint azonban ők megfelelő körülményeket teremtettek ahhoz, hogy egyetlen gyerek se éhezzen, vagyis a Fidesz szerint az éhező gyerekek családjai a gyerekek szülei a felelősek.
  • A Fidesz szerint ők megfelelő körülményeket teremtettek az egészségügyben is, vagyis a Fidesz szerint az orvosok, a nővérek meg a betegek a hibásak, hogy hosszúak a várólisták, a kórházakban nagy a fertőzésveszély, nincs elegendő gyógyszer és kötszer, a kórházi étel minősége pedig gyalázatos.
  • A Fidesz szerint ők minden nyugdíjasnak emberhez méltó nyugdíjat adnak. Vagyis a Fidesz szerint a nyugdíjasok a hibásak, ha nem tudják kifizetni a gyógyszerüket, nem tudják kifizetni a rezsit, ha hó végén nincs, mit enniük csak a farhát marad!
  • A Fidesz szerint a magyar fizetések rengeteget nőttek. Ők ezt biztosították, vagyis a Fidesz szerint a magyar családok a hibásak, amiért nem tudnak hó végéig kijönni a keresetükből, hogy a dolgozó emberek több, mint fele minimálbért keres, és drasztikusan nőtt a dolgozói szegénység. 

A kérdés ezek után már csak az, hogy a magyar emberek meddig tűrik, hogy az urizáló fideszes elit mindenért őket hibáztassa: meddig tűrik a magyar tanárok, diákok, szülők, nyugdíjasok, orvosok, nővérek, betegek, a magyar lakosság, hogy a Fidesz-kormány semmiért nem vállalja a felelősséget – figyelmeztetett Bangóné Borbély Ildikó, megjegyezve, hogy az urizáló fideszes elit szétlopja az egész országot, és közben mindenkit kiröhög.