Belföld, Gazdaság | közösségi közlekedés bkv
2012. április 12. 15:17

A kormány nem háríthatja el a kötelezettségeit!

Gúr Nándor azt mondta, Magyarországon forrást szivattyúznak ki a közösségi közlekedésből. A BKV-nál felmondják azokat a korábbi szerződéseket, amelyek a működés biztonságát garantálnák, a munkavállalók a korábbi évekhez képest 15-20 százalékos nagyságrendű bércsökkenést szenvednek el - tette hozzá az ellenzéki képviselő, rámutatva: ha a működőképesség, a hitelezés instabil, akkor a szolgáltatás színvonala is sérül.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője hangsúlyozta: a BKV értékét nem az irodaépületei és a járművei adják, hanem a dolgozók napi munkája. A fideszes kormány és városvezetés alkalmatlanságát nem fizettethetik meg a budapestiekkel - jelentette ki.

Mint mondta, folyamatosan elhangzanak a "győzelmi jelentések" a BKV megmentéséről, azonban hitelátvállalás helyett egy olyan hitelgaranciát kívánnak nyújtani, amelyben a kezességet a főváros vállalja. Hozzátette: a működés finanszírozásához szükséges 40 milliárd forint hiányában a BKV csődbe megy, s a személyszállítási törvény módosításával jövőre már 70 milliárd forint hiányzik majd a közlekedési vállalatnál.

Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke úgy értékelte, a BKV jövője, a működés továbbra sincs biztosítva. Szerinte a döntéshozók éves szinten mintegy 5 milliárd forintot vettek el a BKV munkavállalóitól, és ha az új munka törvénykönyve hatályba lép, további juttatások kerülhetnek veszélybe.

Nemes Gábor, a Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetségének alelnöke azt mondta, a közszolgáltatást nyújtó cégeket egyenlő mércével kellene mérni. Hozzátette: a BKV szakszervezetei minden akcióra készek a munkavállalók érdekeinek érvényesítése érdekében.