A kormány nem korrigál, hanem kapitulál

Ma győztek az emberek, a demokrácia, a társadalmi akarat és az MSZP – így kommentálta Tóbiás József a kormány vasárnapi boltzárral kapcsolatos meghátrálását.

Pártunk elnök-frakcióvezetője kijelentette, hogy az emberek feje fölött nem lehet döntéseket hozni a hétköznapjaikat meghatározó kérdésekben. Hangsúlyozta, hogy a kormánynak másfél éve - mikor ilyen durván beavatkozott az emberek életébe - minden adat a rendelkezésére állt: minden mérés azt mutatta, hogy a társadalom többsége elutasítja vasárnapi zárva tartást.

Most, három nap alatt, kapkodva, elvi álláspontját feladva kapitulált a kormány, de nem a társadalom akarata miatt, hanem kizárólag hatalma megtartásáért – fogalmazott a politikus.

A történet nem ért véget, nem állhatunk meg – figyelmeztetett Tóbiás József. Kijelentette, hogy valódi népszavazásra van szükség, mert a társadalmi akarattal együttműködve leváltható a Fidesz – az embereknek pedig joga van a sorsát meghatározó kérdésekről véleményt mondani.

A pártelnök hozzátette, hogy a felelősség kérdését is tisztázni kell: a Fekete Kedd óta nem tudjuk, kik akadályozták meg Nyakó Istvánt állampolgári jogának érvényesítésében, hogy népszavazási kezdeményezést nyújtson be a Nemzeti Választási Irodánál. Több mint hat hete nem tudjuk, hogy a rendőrség, az ügyészség és a kormány mit tett az ügyben – hívta fel a figyelmet a politikus.

Kapcsolódó párttagok