„A kormány nem támogatja”

Ezzel az egyetlen mondattal söpör le minden ellenzéki érvet a Fidesz, nem csak a Questor-károsultak esetében, hanem más ügyekben is.

Ez Szakács László jelentette ki a Questor-károsultak tüntetésén az Igazságügyi Minisztérium előtt. Az Országgyűlésben tegnap tárgyalt, Völner Pál fideszes képviselő által benyújtott javaslattal kapcsolatban megjegyezte, hogy egy problémát sikerült csak felismerni a százból.

Az MSZP országgyűlési képviselője hozzátette, hogy mindössze egy problémát sikerült felismerni a százból, de még Orbán Viktor tavalyi ígéretét sem tartják be. Emlékeztetett, hogy a miniszterelnök tételes elszámolást ígért a Quaestor-károsultaknak, ehhez képest az elszámolások borzasztóan sután, alázat és pontosság nélkül, kilenc sorban születtek. Nem sikerült egy gáz- vagy telefonszámla részletességét sem teljesíteni az elszámolásokban, kéréseink ellenére sem – hívta fel a figyelmet a politikus.

Jelezte, hogy a kormányoldal úgy véli, hogy egyszer már elszámolt és ezért nem kell már ezt megismételnie. Ebből látszik, hogy itt nem elszámolás, hanem leszámolás lesz, mert látszik, hogy a kormányt semmi nem érdekli, csak a haverok és a saját pénzük mentegetése.

Szakács László rámutatott, hogy a kormány azt gondolja, jót tett, ám nem így van: nem ismerték fel a probléma lényegét, pedig rengeteg tájékoztatást kaptak szóban, írásban. Attól tartunk, hogy a károsultak a felszámolásból semmit nem kaphatnak, az alapkezelőtől pedig legfeljebb annyit, amennyit szánnak nekik – mutatott rá, kijelentve, hogy ez nem igazságos, nem méltányos és nem jogos.