Belföld | pedagógusbér Klik tüntetés
2014. november 22. 12:40

A kormány oktatáspolitikája nem szolgálja az ország érdekeit

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke azt mondta, az ország érdeke az, hogy mindenkinek minél magasabb színvonalú tudása legyen. Értékelése szerint általános politikai és gazdasági válság van Magyarországon, és a Fidesz tudásválságot is okozott, ennek következtében a középszerűség lesz a jellemző, és mindez elszegényedést is jelent.

Közölte, ezen a napon a pedagógusok a gyerekekért tüntetnek, mert tudják, hogy éhes gyerek nem tud tanulni. Korábban a gyerekek, a hallgatók tüntettek azért, hogy az oktatóik jobb feltételek között dolgozhassanak - tette hozzá.

Kunhalmi Ágnes szerint az internetadó ötlete megmutatta, hogy a Fidesznek fogalma sincs, milyen körülmények között kellene sikeressé tenni Magyarországot.

Az ellenzéki politikus azt mondta, az MSZP a tudásválsággal szemben a tudás alapú társadalmat ajánlja Magyarországnak.

Hiller István, az MSZP Társulás a Szociáldemokrata Értékekért platformjának elnöke elmondta, a platform ülésén javaslatokat fogalmaztak meg az MSZP-nek a többi között arról, hogy a magyar baloldal jövőképének középpontjában a tudáshoz való hozzáférés biztosításának kell állnia. Véleménye szerint a kormány tevékenysége alapján most a tudáshoz való hozzáférés alapja a pénz, a szülők pénztárcájának vastagsága, pedig a tehetségnek és a szorgalomnak kellene annak lennie.

Az Országgyűlés szocialista alelnöke elmondta, azt is javasolják az MSZP-nek, készüljön fel arra az eshetőségre, hogy ha Magyarországon bevezetik az elnöki rendszert, akkor a párt a közvetlen elnökválasztást támogassa, és időben készüljön fel a 2017-es elnökválasztásra.

Hiller István közölte, azt is javasolják, hogy az MSZP nemzeti elkötelezettségű, modern baloldali párt legyen. Magyarként és európaiként akarunk élni, és az nem lehet, hogy a szövetségesünk az ellenfél, a nem szövetségesünk meg a barátunk - fejtette ki.