A kormány ragaszkodik a tévedéseihez

A kormánynak nem a szakértők által is kétségbe vont növekedési prognózishoz kellene ragaszkodnia, hanem olyan intézkedéseket kellene tennie, amik elősegítik a gazdasági növekedést - mondta Burány Sándor, az MSZP politikusa csütörtöki sajtótájékoztatóján arra a kormányszóvivői bejelentésre reagálva, amely szerint a kabinet nem módosította a jövő évre vonatkozó növekedési előrejelzését, továbbra is 1,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol 2012-re.

"Orbán Viktor kormánya és személy szerint Orbán Viktor nem hagyja magát zavartatni a tényektől" - kommentált Burány Sándor.

Hangsúlyozta: ahhoz, hogy a gazdaság növekedjen, nem a legjobban keresők adóját kellene csökkenteni, hanem a legrosszabbul keresőkét, nem a növelni kellene a vállalkozások adóját és a kivetett adók számát, hanem csökkenteni, nem pofozkodni kellene a befektetőkkel, hanem barátkozni és elsősorban meg kellene tartani az evát, amit a kormány meg akar szüntetni.

"Orbán Viktor kormánya szemmel láthatóan ragaszkodik a tévedéseihez, erre viszont könnyen rámehet az ország is" - fogalmazott a szocialista képviselő.