A kormány se vegye fel a fizetését, amíg mindenkiét nem rendezik!

Nem maradhat következmény nélkül, hogy az emberek öt hónapon keresztül nem kapják meg hiánytalanul és időben a fizetésüket – jelentette ki Gúr Nándor.

Országgyűlési képviselőnk figyelmeztette azokat, akik az elmaradt fizetésekért felelősek – köztük Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert –, hogy ha nem képesek megoldást találni, akkor „el kell tolni a biciklit”. A politikus a kormány többi tagját felszólította, hogy legyenek szolidárisak, és ne vegyék fel addig a fizetésüket, amíg mindenki hiánytalanul meg nem kapta a saját járandóságát.

Gúr Nándor úgy vélekedett, hogy a lopásalapú kormányzás fideszes végrehajtói degeszre tömik a zsebüket, miközben azok, akik szégyenletesen kevés pénzt keresnek, még azt a kicsit sem kapják meg hiánytalanul, vagy csak késve jutnak hozzá.

Nemcsak az a lopás, ha valakinek a tulajdonát elveszik, hanem az is, ha valaki a politikai hatalmával él vissza – mondta a képviselő, aláhúzva, hogy a zsiványság akkor is zsiványság, ha törvényi keretek közé szorítva akarják legitimizálni.

A képviselő hangsúlyozta a fizetésemelés fontosságát a közszférában, és kijelentette, hogy az MSZP olyan helyzetet akar teremteni, amiben a közérdekű adatokhoz hozzá lehet férni, és a közpénzek felhasználását is ellenőrizni lehet majd.

Kapcsolódó párttagok