A kormány 'segít': Fusson ki merre lát!

Burány Sándor, a szocialista párt országgyűlési képviselője beszélt erről pénteken Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Kiemelte, a kabinet politikája miatt olyan magasra emelkedett a mindennapi megélhetés költsége, hogy a lakosságnak már összesen 124 milliárd forintos tartozása van a villany- gáz és távhőszolgáltatók felé. Az ellenzéki politikus szerint ennek oka, hogy az emberek élelmiszerszükségletük beszerzése után már tudják fizetni rezsijüket.

Az MSZP ezért ismételten arra szólítja fel a kormányt, hogy csökkentse drasztikusan, huszonhétről öt százalékra az alapvető élelmiszerek áfáját - fejtette ki Burány Sándor, aki szerint a lakosság megélhetését csak így lehetne ténylegesen javítani.

A szocialista politikus szólt arról is, hogy a kormány "csókosainak minidig jut", amit szerinte az Index hírportál napközben megjelentett cikke is bizonyít. Az internetes oldal szerint a Hortobágyi Nemzeti Park egy 800 hektáros legelőjére kiírt pályázatán, a megyei földalapkezelő vezetője, volt fideszes képviselő, a Hajdú-Bét ügy legismertebb károsultja, Ónodiné Demeter Éva családi cége volt a legnagyobb nyertes.

Burány Sándor szerint Ónodiné pályafutásából világosan látszik, hogy "ezer szálon kötődik a Fideszhez". "Úgy tűnik nincs olyan vastag bőr a fideszesek arcán, hogy ne tudna vastagodni még egy-egy réteg" - fűzte hozzá a képviselő.